Hoe win/verlies je een voetbalwedstrijd?

Hoe win je een voetbalwedstrijd?

Door hem niet te verliezen!

Hoe verlies je een voetbalwedstrijd?

Dit kan je enkel beantwoorden door pagina’s neer te schrijven maar 1 aspect kan ik toch al uitlichten.

Zaterdag: Reserven B – Pulle B.

Opwarming voor de wedstrijd is zeer laks. Dat is meestal een slechte voorbode want dit wil dikwijls ook zeggen dat er niet de nodige gretigheid is om tijdens moeilijke momenten tijdens de wedstrijd die kleine effort te doen om balverlies te voorkomen, extra vrij te lopen, duels te winnen etc.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd is het balvoordeel helemaal voor ons. Pulle laat ons de bal rondspelen zoals we zelf willen. Duels worden er niet aangegaan en we krijgen een zee van ruimte en tijd. Omdat we de tegenstander nog niet helemaal hebben kunnen inschatten, maken we hier ook danig gebruik van met de nodige kansen tot gevolg.

Echter komt er geen goal uit voort. Na 10 minuten is het wel duidelijk dat dit aan walk true the park gaat worden. Denken we echter. Want de grootste voetballes aller tijden is nog steeds dat een wedstrijd pas gewonnen is wanneer hij is afgefloten. En dus zeker niet na 10 minuten.

Het spelbeeld wordt saaier en saaier. Slechte passes. Slechte controles. Foutieve looplijnen en we grijpen zelfs naar de lange ballen. Pulle bakt er ook niet zo heel veel van maar kan wel een paar keer dreigen. Alleen niet gevaarlijk genoeg om ons wakker te schudden.

De enige 2 supporters blijven wijselijk binnen tijdens de rust omdat er buiten toch niets te beleven valt.

Oelegem heeft nog steeds niet het idee dat ze zich meer moeten inspannen en geloven er nog steeds in dat de wedstrijd op 1 been gewonnen zal worden. De 1-0 in ons voordeel tijdens de rust wordt tijdens de 2de helft in een korte tijd helemaal omgebogen in het voordeel van Pulle. Echter zal blijken na affluiten dat de wedstrijd met 1-3 verloren is.

Moet ik er nog bij zeggen dat Pulle laatst staat met 0 punten. Maakt de voetballes helemaal compleet.

Een wedstrijd is nooit gewonnen of verloren op voorhand.

Voetbalkwaliteit is er voldoende om kampioen te spelen. Alleen zijn het nog een aantal kleine randvoorwaarden die ervoor zorgen dat het niet voor dit jaar zal zijn.

Rest ons enkel nog om ervan te genieten de momenten dat we de tegenstrever wel wegspelen en mooi voetbal laten zien. N

 

Toch nog even meegeven wie man van de match was.

De trofee van lul van de match mocht gretig gedeeld worden.