Verslagje van 2 uitwedstrijden U13

U dacht misschien: lang geleden nog iets gehoord of gezien van de U13... Klopt inderdaad: de planningscommissie van den Bond zorgde voor 2 opeenvolgende uitwedstrijden en ondergetekende kwam er niet toe om een verslagje te maken.
 
Daar komt dus nu verandering in!
 
Onze eerste uitwedstrijd speelden we vorige week op en tegen Oostmalle. De kern werd serieus uitgedund door het groepsweekend van de scouts, maar met dank aan Merijn - en natuurlijk spelers en ouders zelf! - konden we rekenen op drie helpers, zijnde Nick, Kobe en Thijs.
 
Na de mindere prestatie tegen Zandhoven stonden we er ditmaal opnieuw als ploeg. Dit resulteerde in een verdiende 3 - 6 overwinning, waarbij we steeds de bovenhand hadden.
 
Nog maar eens het bewijs dat voetbal toch zo makkelijk en mooi kan zijn als iedereen op het veld zijn taken ter harte neemt!
 
Top ook om te zien hoe de 'anciens' de ploeg stuurden en beter maakten, zonder te gaan voor het eigen succes!
 
Het voorbije weekend trokken we naar het nabije Zoersel. Vruchtbare grond daar, afgaand op het formaat van de tegenstander.
 
Na de match moet ik besluiten dat dit gegeven op het veld eerder in ons voordeel speelde, want Zoersel mispakte zich serieus aan onze vinnige mannekes!
 
Het eerste kwartier was flauw, met weinig beleving aan beide kanten. In het tweede kwart kwam Zoersel dan 1 - 0 voor, wat voor onze ploeg het signaal was om wakker te worden.
 
En dan zie je toch dat er voetbal kan gespeeld worden bij ons! Stevig in de duels, vanuit eigen organisatie het balletje laten gaan en kansen creëren. Zo liepen we uit tot 1 - 4.
 
Het gevaar bestaat er dan in dat alles zo makkelijk lijkt, dat we terug onze taken vergeten. Te veel volk naar voor en achteraan steeds een man-minder situatie. Zo kon Zoersel nog even de match in handen nemen en terugkomen tot 2 -4.
 
Het mag echter gezegd: opnieuw een verdiende overwinning voor onze U13.
 
Volgende week ontvangen we thuis Lille. Ik zou zeggen: doorgaan op hetzelfde elan mannen!
 
Thanks ook aan iedereen die er elke week bij is om ons te ondersteunen!