Verslagje van 2 uitwedstrijden U13

U dacht misschien: lang geleden nog iets gehoord of gezien van de U13... Klopt inderdaad: de planningscommissie van den Bond zorgde voor 2 opeenvolgende uitwedstrijden en ondergetekende kwam er niet toe om een verslagje te maken.
 
Daar komt dus nu verandering in!
 
Onze eerste uitwedstrijd speelden we vorige week op en tegen Oostmalle. De kern werd serieus uitgedund door het groepsweekend van de scouts, maar met dank aan Merijn - en natuurlijk spelers en ouders zelf! - konden we rekenen op drie helpers, zijnde Nick, Kobe en Thijs.
 
Na de mindere prestatie tegen Zandhoven stonden we er ditmaal opnieuw als ploeg. Dit resulteerde in een verdiende 3 - 6 overwinning, waarbij we steeds de bovenhand hadden.
 
Nog maar eens het bewijs dat voetbal toch zo makkelijk en mooi kan zijn als iedereen op het veld zijn taken ter harte neemt!
 
Top ook om te zien hoe de 'anciens' de ploeg stuurden en beter maakten, zonder te gaan voor het eigen succes!
 
Het voorbije weekend trokken we naar het nabije Zoersel. Vruchtbare grond daar, afgaand op het formaat van de tegenstander.
 
Na de match moet ik besluiten dat dit gegeven op het veld eerder in ons voordeel speelde, want Zoersel mispakte zich serieus aan onze vinnige mannekes!
 
Het eerste kwartier was flauw, met weinig beleving aan beide kanten. In het tweede kwart kwam Zoersel dan 1 - 0 voor, wat voor onze ploeg het signaal was om wakker te worden.
 
En dan zie je toch dat er voetbal kan gespeeld worden bij ons! Stevig in de duels, vanuit eigen organisatie het balletje laten gaan en kansen creëren. Zo liepen we uit tot 1 - 4.
 
Het gevaar bestaat er dan in dat alles zo makkelijk lijkt, dat we terug onze taken vergeten. Te veel volk naar voor en achteraan steeds een man-minder situatie. Zo kon Zoersel nog even de match in handen nemen en terugkomen tot 2 -4.
 
Het mag echter gezegd: opnieuw een verdiende overwinning voor onze U13.
 
Volgende week ontvangen we thuis Lille. Ik zou zeggen: doorgaan op hetzelfde elan mannen!
 
Thanks ook aan iedereen die er elke week bij is om ons te ondersteunen!
 

KOSK U13 - Zandhoven

Wie de vorige verslagen van onze U13 las, zag dat wij - zonder naar het resultaat te kijken - elke match met een positief gevoel afsloten.
 
Was het de vrije speeldag vorige week, de eerste kilte op zaterdagochtend,.... Wie zal het zeggen? Feit was dat we het voorbije weekend tegen Zandhoven de positieve lijn niet konden doortrekken.
 
We werden niet van de mat gespeeld door een fysiek steviger Zandhoven, maar op de beslissende momenten maakten wij enerzijds onze kansen niet af en stonden anderzijds sommigen bij ons te slapen. Zo kreeg Zandhoven te makkelijk vrije baan om te scoren. Uiteindelijke uitslag: 2 - 6 in het verlies.
 
Zoals hierboven al gezegd doet het resultaat er weinig toe. De les die we uit deze match moeten trekken, is dat we er - elke match opnieuw - allemaal moeten staan en dat we niet mogen rekenen op de inzet en de technische vaardigheden van enkelen. De nonchalance van sommigen op het veld moet er uit.
 
Volgende week tegen Oostmalle nemen we terug de draad op! Kom op mannen: ruggen recht en opnieuw focus op het voetbal!

Heidebloem Pulderbos - KOSK U13

Pulderbos - KOSK U13

Zaterdag 19-09, 09u 's morgens...Vroeg opstaan, buitenkijken, mist, troostelooze dag...

Zaterdag 19-09, 11u30... Volle zon...

...

Voor die zon hebben ons U13's 60 minuten lang gezorgd!

Van bij aanvang van de wedstrijd namen we het heft in handen, Pulderbos stond er bij en keek er naar...

In het eerste half uur geen kans weggegeven en zelf vier keer het doel gevonden... Na de rust niet overmoedig geworden en blijven voetballen...

Uiteindelijk 1 -9 winst.... Niet dat dat er toe doet... 't Is de manier waarop: combinerend in de aanval, een blok in de verdediging... Tot de laatse minuut...

De commentaren van de ouders na de match maken mij een fiere coach,...

Volgende week misschien een andere uitslag, maar met de inzet en het voetbal dat we de laatse weken tonen sowieso geen sinecure voor de tegenstander...

Thx U13's en tot woensdag!

KOSK U13 - Emblem

Uit het verleden weten we dat de matchen tegen Emblem niet van de poes zijn en we regelmatig aan het kortste einde trokken. Getuige hiervan de blamage op de laatste jeugdcup Groot-Ranst.
Voor de match toch vooral hierop gehamerd in de kleedkamer: 't Zal niet zo gemakkelijk gaan als vorige week. Als we spelen met inzet en trachten te voetballen, wordt het een spannende wedstrijd.
Onze spelers hebben die raad niet in de wind geslagen. Hoewel we de ganse match in de achtervolging moesten, bij de rust onze doelman gekwetst zagen uitvallen en er langs bepaalde stukken van de zijlijn de nodige zenuwachtigheid werd gecreëerd, hebben ons mannen met de nodige felheid en concentratie blijven spelen. 4 keer wisten we een achterstand terug om te buigen, finaal verloren we met het kleinste verschil: 4 -5. Toegegeven: de laatste 2 treffers kreeg Emblem op een  presenteerblaadje aangereikt, maar daar leren we uit. 't Is uit fouten dat ge het meeste leert.
Chapeau gasten, volgende keer trekken wij aan het langste eind!

Dubbel duel U13 - OG Vorselaar

Verslag van de U13 tegen OG Vorselaar - uit tegen de C en thuis tegen de B.

OG Vorselaar C:

Na een platte vertoning op de Jeugdcup Groot-Ranst voor aanvang van deze match gevraagd om - ook al is de tegenstander beter/groter/... - toch altijd de kopkes omhoog en bij de les te houden.

Tegen een flink uit de kluiten gewassen Vorselaar gaven onze spelers hierop blijk van hun inzet. We kregen een gelijkopgaande match te zien, waarin we driemaal een achterstand wisten om te buigen tot een verdiende 3 - 3.

Uiteindelijk werd nog verloren met 5 - 3, maar dat deed niets af aan onze prestatie. Zoals Piet Vdb het mooi verwoordde: "Als je tegen deze mannen op 15 corners 1 goal moet slikken, dan heb je je meer dan degelijk geweerd!". Bedankt ook Piet voor je bijstand die dag.

OG Vorselaar B:

Een week later thuis opnieuw het veld op tegen geel-zwart.

Ons mannen begonnen opnieuw met inzet en focus aan de match, wat in het eerste kwartier resulteerde in enkele mooie combinaties over meerdere stations. Enkel bij de afwerking lieten we wel wat kansen liggen, waarna we het spreekwoordelijke deksel op de neus kregen: 0 - 1 achter na een snelle uitbraak van Vorselaar.

We lieten echter onze kopjes niet hangen en bleven er voor gaan. Ik vermoed een 2 - 2 stand bij de rust.

Na de pauze zagen we een meer voetballend Vorselaar dat uitliep tot 2 - 3, maar op karakter kwamen we opnieuw terug en gingen we uiteindelijk nog over Vorselaar. Eindstand 4 - 3. Ditmaal moet ik Stef Vdb bedanken voor de hulp.

Twee leuke potjes voetbal dus - ongeacht de uitslag. Als trainer ben ik meer dan tevreden over onze ingesteldheid en zag ik al mooie dingen. Verder zullen we allemaal elke week trachten te werken aan wat beter kan.

Volgende week zullen we uit bij Pulderbos alvast op hetzelfde elan verder gaan!

KC

More Articles ...

  1. Scholieren - Zandhoven

Subcategories